Jacco Verbeek

DOELGERICHT HANDELEND

Jacco Verbeek

Jacco Verbeek

DOELGERICHT HANDELEND

Stuur mij een bericht
Jacco Verbeek

Mijn naam is Jacco

DOELGERICHT HANDELEND BIJ HET LEVEREN VAN EEN WEDERZIJDSE BETEKENISVOLLE BIJDRAGE

“What you see is what you get” is typerend voor mij als mens. Ik straal rust uit en behoud deze ook in stressvolle situaties. Bij mijn handelen staat mijn eigen keuze centraal eventueel ondersteund door reflectie met mensen uit mijn omgeving. Ik wil mij vrij voelen om te kunnen handelen naar eigen inzicht, rekening houdend met mogelijke kaders. Ik hou ervan om in contact te staan met andere mensen. Wanneer ik een ander kan ondersteunen bij het realiseren van zijn of haar doel, dan draag ik daar graag aan bij. Ik word ervaren als een fijne sparringpartner die in staat is om personen of partijen met elkaar te verbinden. Vooral omdat ik een eigen mening heb en waar nodig mij daar ook positief kritisch over uit.

drijfveer

Waar krijg ik energie van

Ik ben een denker. Daarbij ben ik in mijn element wanneer ik mij in een omgeving bevind waar ik ideeën kan genereren voor een nieuwe uitdaging of een nieuwe ontwikkeling. Ook lever ik graag een bijdrage bij het onderzoeken van de haalbaarheid van deze nieuwe uitdaging of ontwikkeling, waarbij ik mij tevens wil kunnen verbinden aan het begeleiden van het proces om tot realisatie te komen. Daarbij wil ik anderen tot inspiratie zijn.

Profiel

Volledige naam

Jacob Verbeek

Geboortejaar

1973

E-mail

contact@jaccoverbeek.nl

Zoek verbinding via

SKILLS

Kern kwaliteiten

 • Complete
  Sociaal
 • Complete
  Onbaatzuchtig
 • Complete
  Betrouwbaar
 • Complete
  Authentiek
 • Complete
  Verbindend

Interesses

FOTOGRAFIE

Eén van mijn energiegevers is creatief bezig zijn. Het realiseren / maken van nieuwe dingen. Hieruit komt ook mijn interesse voor fotografie terug. Het voelt voor mij fijn wanneer ik een ander kan verblijden met een mooie foto. De trots die de geportretteerde uitstraalt, geeft mij die energie.

WIELRENNEN

Om mijzelf fit te houden, houd ik ervan om te wielrennen. Puur recreatief. Met een groep vrienden fietsen wij ook bepaalde rondes of bergen. Zo zijn wij 2x naar de Alpe D’Huez geweest en hebben wij de Ronde van Noord-Holland gereden. Voor 2022 staat de Amstel Gold Race op het programma.

MOESTUINIEREN

In het verlengde van het willen maken van mooie dingen, geeft moestuinieren ook deze energie. Het mooie hiervan vind ik vanuit een klein zaadje iets moois en gezonds te laten groeien. Om vervolgens hiervan ook een lekker gerecht te kunnen serveren om samen met anderen van te genieten.

KOKEN

Het moestuinieren is de eerste stap voor de beste ingrediënten voor mijn eigen gerecht. Uiteraard beperkt mijn koken zich niet tot mijn eigen gekweekte ingrediënten. Ik vind het fijn om nieuwe recepten te proberen. Daarbij wil ik zoveel mogelijk het gerecht zelf maken vanuit afzonderlijke ingrediënten. Met zoveel mogelijk natuurlijke producten en geen toevoegingen.

Opleidingen

Open Source Intelligence (module 1)

International Anti Crime Academy (2020) Met goed gevolg afgelegd

Met behulp van deze module ben ik in staat om digitale inlichtingen te verzamelen, te verwerken en te duiden over personen, (inter)nationale bedrijven, organisaties en netwerken met betrekking tot o.a. hun financiële integriteit, nevenactiviteiten, gebeurtenissen, verblijf- of vestigingsplaatsen, (wan)prestaties en assets.

Erkend Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer

Dukers & Baelemans 2013

De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer was een verdere verdieping van de eerdere Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier. Deze opleiding stond in het teken van echtscheiding van een IB-ondernemer en Directeur Groot Aandeelhouder. Onderwerpen die specifiek aan bod zijn gekomen zijn het bepalen van de waarde van een onderneming en het bepalen wat het inkomen is van een ondernemer. Ook zijn er bijzondere situaties aan bod gekomen als het opbouwen van pensioen in eigen beheer. De leergang heb ik afgesloten met een examen om mijzelf in te kunnen schrijven in het Register voor de Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer. Ik heb mijn certificering tot 2020 actueel gehouden.

Erkend Financieel Echtscheidingsadviseur Particulieren

Dukers & Baelemans 2011

De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier zorgde ervoor dat ik goed werd voorbereid op het werk als echtscheidingsadviseur. De opleiding bestond uit twee modules. De eerste module besloeg onderwerpen als de echtscheidingsprocedure, de vermogensverdeling en alimentatie berekeningen. Ook werd er getraind in mediationvaardigheden. De tweede module bevatte onderwerpen als de invloed van huwelijkse voorwaarden op de echtscheiding, complexe situaties met betrekking tot de woning, pensioenen en erfrechtelijke gevolgen van een scheiding. De leergang heb ik afgesloten met een examen om mijzelf in te kunnen schrijven in het Register voor de Financieel Echtscheidingsadviseur Particulieren. Ik heb mijn certificering tot 2020 actueel gehouden.

Rechtsgeleerdheid

Vrije Universiteit (2002 - 2008) Bachelor behaald in april 2008

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij Rabobank, kwam mijn voorliefde voor juridische vraagstukken opnieuw naar boven. In overleg met mijn toenmalige werkgever heb ik deze studie mogen volgen. Ik heb deze afgerond op Bachelor niveau.

Opleidingstraject Financiële Planning

Elsevier Baard (2001 - 2002) Diploma behaald december 2001

Het opleidingstraject financiële planning was de voorbereiding tot gecertificeerd financieel planner. Een financieel planner brengt de financiële toekomst van zijn client in kaart. Op basis van de doelstellingen en risicobereidheid van de client wordt er een passend advies gegeven waarmee de client zijn wensen kan realiseren.

Branche levensverzekering

Stichting Examens Assurantiebedrijf (2000 - 2002) Diploma behaald januari 2002

De opleiding branche levensverzekering bestond uit verschillende deelcertificaten:
- juridische structuren en basisvormen
- juridische en fiscale aspecten van pensioen
- pensioenvoorzieningen
- natuurlijke personen en rechtspersonen
- fiscale aspecten en kapitaalverzekering
- lijfrenteverzekering.

Nederlands recht

Vrije Universiteit (1994 - 1995) Propedeuse behaald september 1995

Tijdens mijn studeren aan de Vrije Universiteit voelde ik mijzelf al snel aangetrokken tot juridische casuïstieken. Zowel van straf- als privaatrechtelijke aard. Ik heb dan ook een aanvang gemaakt met mijn studie Rechtsgeleerdheid, naast mijn studie Bedrijfskunde voor de Financiële Sector. In verband met de toen geldende regels over het behalen van studiepunten heb ik er uiteindelijk voor gekozen om dit te beperken tot mijn propedeuse om mijzelf te focussen op mijn primaire studie.

Bedrijfskunde voor de Financiële Sector

Vrije Universiteit (1992 - 1998) Geslaagd mei 1998

Na mijn middelbare school ben ik Bedrijfskunde voor de Financiële Sector gaan studeren. In eerste instantie aan de Amsterdamse Academie voor Bank en Financiën. Dit betrof destijds een relatief nieuwe studie specifiek afgestemd op de behoefte van de financiële sector. Na het doorlopen van mijn eerste jaar heb ik de overstap gemaakt naar de WO-richting om aan de Vrije Universiteit deze studie af te ronden.

Werkervaring

Rabobank

Productmanager Housing - Team Policy Februari 2023 - heden

Als Productmanager Wonen van Team Policy draag ik bij aan het vereenvoudigen, uniformeren en automatiseren van het hypotheekacceptatiebeleid. Daarbij werk ik nauw samen met mijn direct teamleden en andere teams om dit beleid te realiseren. Vanwege het brede speelveld is stakeholdermanagement een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Met mijn expertise draag ik bij aan een toekomstbestendig en eenvoudiger acceptatiebeleid, waarbij veranderingen gebaseerd zijn op risicoacceptatie, data-analyse en input van adviseurs.

Keep Food Simple

Projectmanager Mei 2022 - December 2022

In deze rol was ik voor 1 dag in de week actief voor de stichting Keep Food Simple. Het doel was het opzetten van een project management systeem om projecten gestructureerd aan te pakken en daarbij de doorlooptijd te verkorten. Concreet heeft dit geresulteerd in een dashboard met daarin een overzicht van de status van de projecten met daaronder een uniforme weergave van de projectplannen. Om daarbij ook inzicht te krijgen in de financiële status van een project heb ik het bestuur ondersteund bij de inrichting van hun financiële systeem. Aanvullend werd er een uniforme aanpak voor de projecten ontwikkeld. De vrijheid die ik kreeg om deze doelen te realiseren, gaf mij veel energie.

Rabobank

FEC Analist Juli 2019 - Februari 2023

Als FEC Analist was ik werkzaam voor het CDD Expertise Center van Rabobank. Hier stond ik als Analist bij het team Signalen opgesteld. Dit team onderzoekt klanten op integriteitsrisico's binnen de organisatie. Dit onderzoek komt voort uit een signaal. In deze rol heb ik mijn energie gehaald uit het onderzoeken van het signaal en het beoordelen of er sprake was van een witwas element. Het nadenken over wat ik constateerde vanuit het klantbeeld heeft gevraagd om open te staan voor meerdere mogelijkheden. Dat stelde mij ook in staat om open het gesprek met de klant in te gaan voor een toelichting.
In het team was er de ruimte om verbeterideeën voor te leggen en eventueel verder uit te werken. Daardoor ben ik betrokken geweest bij een initiatief om collega’s vanuit een andere afdeling te betrekken bij ons werk. Doel was om deze collega’s te ontwikkelen in hun vaardigheden als analist, maar tevens ook het ontzorgen van mij als analist in het contact met de klant.

Rabobank

Financieel Adviseur voor de ondernemer in privé Januari 2017 - Juli 2019

In mijn laatste periode als financieel adviseur bij Rabobank stond ik voornamelijk opgesteld voor de zogenaamde ondernemer in privé. Ik heb deze klantengroep onder andere geadviseerd over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Mijn energie heb ik gekregen uit het goede gesprek met een klant om deze te spiegelen over zijn financiële situatie en de keuzes die de klant maakt. Ook heb ik de gelegenheid gehad om 2 junior adviseurs te mogen begeleiden om het vakgebied eigen te maken.
In deze periode was ik, in samenspraak met Rabobank, nog steeds actief als Register Financieel Echtscheidingsadviseur voor eigen klanten vanuit FinBalance. Vanuit voortschrijdend inzicht is in samenspraak besloten om de dienstverlening aan eigen klanten te beëindigen. Om voor mijzelf een nieuwe uitdaging te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar Analist bij Rabobank Nederland.

FinBalance

Zelfstandig ondernemer - echtscheidingsbegeleider Februari 2009 - Januari 2019

Na een relatief korte periode werkzaam te zijn geweest voor Capgemini heb ik besloten om voor mijzelf te gaan werken. Ik heb mij daarbij gericht op het mijzelf beschikbaar stellen voor banken, maar ook voor het geven van financieel advies aan consumenten. In die periode is gebleken dat ik mijn expertise vooral inzetbaar heb kunnen maken bij lokale Rabobanken. Variërend van Private Banker, Financieel Adviseur tot Coach Financieel Adviseur. In deze laatste rol heb ik een 5-tal junior Financieel Adviseurs mogen begeleiden om zelfstandig gesprekken te kunnen doen. Vanaf januari 2017 ben ik weer in loondienst gegaan bij Rabobank. In de laatste periode van FinBalance heb ik mij gespecialiseerd als Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Ik heb mij vanaf januari 2017 nog enkel gefocust op het begeleiden van echtscheidingen.

Capgemini

Senior Consultant / Business Analist November 2007 - Februari 2009

Na mijn laatste rol als Senior Private Banker bij Rabobank heb ik de overstap gemaakt naar Capgemini in de rol van Business Analist. Daarbij ben ik gedetacheerd bij Rabobank Nederland als Productmanager Consumptief Financieren. Ik heb mij onder meer beziggehouden met het actualiseren van de opleidingen voor consumptief financieren. Mijn energie kreeg ik vooral uit het meedenken in projecten over externe ontwikkelingen en de gevolgen hiervan voor Rabobank producten. Voorbeelden hiervan zijn het krediet op een betaalrekening en het al dan niet aanbieden van een betaalbeschermer hiervoor. In mijn periode bij Capgemini heb ik samen met een collega nagedacht over de toekomst van financiële planning. Samen met hem heb ik als co-auteur meegeschreven aan het artikel ‘De industrialisatie van het financiële plan’. Dit artikel is gepubliceerd in het Vakblad Financiële Planning 2009/2, blz. 31-34.

Rabobank

Financieel Adviseur / Private Banker November 1998 - November 2007

Na mijn studeren ben ik gaan werken bij Rabobank. In eerste instantie bij Rabobank Zaanstreek. Later ben ik overgestapt naar Rabobank Amstelveen. Bij mijn rollen stond steeds de advisering over financieel advies aan consumenten centraal. In mijn latere fase heb ik mijzelf gericht op de zogenaamde ‘ondernemer in privé’. In deze periode heb ik mijn energie gehaald uit het mijzelf ontwikkelen en het vakgebied eigen maken. Ook heb ik mogen participeren in de ondernemingsraad van toen nog de zelfstandige ‘Rabobank Amstelveen’. Deze periode vroeg om een kritische houding en het maken van impopulaire keuzes.

CONTACT

Stuur mij een bericht

  Telefoonnummer

  06 24 68 15 37

  E-mail

  contact@jaccoverbeek.nl

  Website

  www.jaccoverbeek.nl

  Kop koffie?